Jednoduché bylinkové maslo na grilované ryby

Budeme potrebovať:

100 g masla 

100g nasekaných byliniek (menej aromatických bylín ako oregáno alebo rozmarín a viac zelených byliniek napríklad pažítka, bazalka, kôpor, petržlenová či zelerová vňať. 

soľ podľa chuti

Postup:

Bylinky vymiešame spolu s maslom. Ak používate nesolené maslo, môžete osoliť podľa chuti. Miešame, kým nám nevznikne hladká zmes. Ak neplánujete maslo použiť hneď, v uzatvorenej nádobe vydrží až 6 dní alebo v mrazničke až 6 mesiacov. 

Ako si vytvarovať estetický valček? Použite potravinovú fóliu. Lyžicou preneste maslo na fóliu naukladajte rovnaké množstvo vedľa seba. Fóliu zatočte a o pevný povrch vytvarujte do valčeka. Nechajte stuhnúť v mrazničke. 

Krúžky bylinkového masla sa budú príjemne topiť na horúcom čerstvo opečenom mäsku, grilovanej rybe alebo len tak na hrianke zo staršieho chlebíka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

0
    0
    Váš nákup
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu