Budeme potrebovať:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 červená cibuľa
- 200g červenej quinoy
- 4 očistené šampiňóny
- 0,5L zeleninového vývaru
- citrónová šťava
- 1 strúčik cesnaku
- 1 zrelé avokádo
- soľ, korenie, petržlenová vňať, koriander
- opražené tekvicové semienka

Postup:
Najskôr si uvarte Quinou v zeleninovom vývare. Môžete použiť aj našu fantastickú bujónku z čistej zeleniny bez chémie. Rovnako ako ryžu ju niekoľkokrát opláchnite a varte až do mäkka. Asi po 15 minútach keď sa všetok vývar vsiakne zľahka quinou podlejte a premiešajte.
Na olivovom oleji si v panvici osmažte pokrájanú cibuľu, pridajte šampiňóny a chvíľku restujte. Pridajte lisovaný strúčik cesnaku, trochu šťavy z citrónu, osoľte a okoreňte. Pridajte quinou a ostatné bylinky a spolu chvíľku orestujte.
Na záver pridajte pokrájané avokádo a už len zľahka premiešajte. Podľa chuti osoľte a posypte tekvicovým semienkom. Môžete podávať.