Domáca čalamáda

food plate restaurant dinner

Prinášame vám recept na domácu čalamádu, ktorú robievala moja babička každú jeseň. Ak máte chvíľu čas, poďte si ju urobiť s nami. Čerstvú zeleninku priamo z farmy a všetko čo budeme potrebovať už nájdete v tejto chvíli v našej predajni.

Čo budeme potrebovať?

  • umyté poháre s priliehajúcimi viečkami
  • nôž a strúhadlo
  • veľký hrniec na sterilizovanie
  • veľkú nádobu na premiešanie
  • zálievku
  • sitko
  • 3 hlavy kapusty
  • 4 šalátové uhorky
  • 6 červených paprík
  • 4 červené cibule
  • 0,5L octu
  • nakladač / deko
  • 300g cukru

Postrúhame si kapustu a papriku na rezančeky, uhorky na kolieska, cibuľu na menšie kúsky. Ak chcete môžete použiť aj mrkvu, my sme nedávali, pretože mrkva zostane tvrdá. Všetko si dôkladne premiešame v jednej veľkej nádobe, dávame pozor aby sa nám suroviny rozložili. Pripravíme si zálievku: prevaríme si 1,75 L vody, podľa návodu na nakladači. Odstavíme a primiešame cukor. Do trochu vychladnutej vody (nie vriaca) pridáme ocot a premiešame. Zálievku necháme vychladnúť. Keď už má izbovú teplotu môžeme ju priliať do pripravenej zeleninovej zmesi. Opäť poriadne premiešame a necháme odstáť pár hodín, ja nechávam cez noc odležať. Do fliaš kapustu netlačíme aby mala priestor pre dostatok šťavy a mohla tak vstrebať sladkokyslú chuť zálievky. Sterilizujeme v hrnci do polovice naplnenom vodou po prvú bublinku alebo v rúre na 200 stupňov kde do plechu poukladáme fľaše, zalejeme vodou a opäť čakáme na bublinku .

Ako na domácu čalamádu ak si neviete poradiť.

Ak potrebujete poradiť, napíšte nám na sociálnych sieťach

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

0
    0
    Váš nákup
    Váš košík je prázdnyNaspäť do obchodu